/ Thinkstock/Getty Images
Подсъдимият трябва да заплати и 5000 лв. глоба
Окръжният съд в Добрич наказа с осем години и осем месеца "лишаване от свобода" мъж, държал в продължение на двайсет денонощия девойка против волята й по мъчителен и опасен за здравето й начин, съобщиха от съда

Започна делото срещу мъжа, който отвлече и малтретира младо момиче от Добрич

Подсъдимият - на 34 г. е причинил на потърпевшата в обитавания от него апартамент в периода 3-24 юли 2018 година средна телесна повреда с тежък анемичен синдром, който е представлявал разстройство на здравето, временно опасно за живота й.

Съдът е признал мъжа за виновен и за това, че в условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана и амфетамин.

По искане на подсъдимия делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, след като той е признал вината си и всички факти в обвинителния акт.

40-годишен мъж влиза в затвора за отвличане на непълнолетно момиче

Наложеното му по този ред наказание е в размер на шест години и осем месеца "лишаване от свобода", но съдът е преценил, че то трябва да бъде увеличено с две години поради високата обществена опасност на извършените деяния и данните за личността на мъжа, който има и предишни осъждания.

Подсъдимият трябва да заплати и 5000 лева глоба. Постановената присъда подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна. Подсъдимият остава с мярка "задържане под стража" до влизане на присъдата в законна сила.