съд
съд / iStock/Getty Images
По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 29-годишен мъж за блудство. Престъплението е извършено в изпитателния срок по предходно осъждане, като спрямо мъжа се води и друго неприключило наказателно  производство.
 
То било извършено с 19-годишно момиче на 13 декември 2019 година в с. Г. Сахране. Пострадалата била в дома на майка си, когато обвиняемият извършил действия с цел да удовлетвори полово желание.
 
По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза и др.
 
Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие данните, които характеризират извършителя като лице с висока степен на обществена опасност, трайно незачитащ обществените порядки и установения в страната правов ред, с оглед начина на извършване на деянието -  в дома на пострадалата, докато тя се къпела, а майка й се намирала на втория етаж на къщата.
 
Определението на Районен съд – Казанлък е влязло в законна сила и не подлежи на обжалване.