Осем са кандидатите за управител на Тролейбусни превози
Осем са кандидатите за управител на Тролейбусни превози / Dariknews.bg, архив

Осем са кандидатите за управител на общинското дружество "Тролейбусни превози". Тенчо Руканов, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Николаево Кольо Чергеланов, бившият управител на Автобусни превози Светослав Маринов, Христо Рачев от Павел баня, бившият шеф на ДАИ Жечо Жечев, бившият директор на Автобусни превози Валентин Вълчев, Красимир Николов и Стоян Манолов ще се борят за поста.

Комисията по избора прие документите на кандидатите и постави срок до 5 юли да изготвят и представят програми за управление на дружеството. Датата на конкурса ще бъде насрочена след 11 юли.

В края на февруари след близо половин час дебати на сесия бе прието предложението на председателя на Общинския съвет Емил Христов за провеждане на конкурс за управител на общинското дружество „Тролейбусни превози" и определяне на състава на комисия, която да го проведе. Предстои да започне работата по един от важните транспортни проекти, а ние с вас ще бъдем хората, които ще носим отговорността по неговата реализация, вземане на решения и управление през следващите две години, мотивира се Христов.Съветниците не подкрепиха предложението на ръководителя на групата на БСП и коалиция Илия Златев за тригодишно удължаване на договора на сегашния управител на „Тролейбусни превози" Димитър Авджиев.

Седем са общинските съветници, които сформираха комисията за провеждане на конкурса.

Договорът на досегашния управител на общинското дружество изтече в края на месец март.