Росица Филипчева
Росица Филипчева / Стенли Нанчев
Необходимата сума за лечението на Росица Филипчева е 18 хиляди евро
Онкоболната старозагорка Росица Филипчева се включи в инициативата на коафьора от Казанлък Стенли Нанчев, като отряза и дари цялата си коса за направа на перуки за други онкоболни жени. Нейната коса е изпратена в Асоциация „Промени живота си сега!” в София, където ще бъде обработена от перукери.

За по-малко от десет дни, Росица Филипчева е събрала над 7 000 лева за лечението си. Тя ще се лекува в турската болница “Анадолу”. Само от кутията за дарения, разположена в салон Стенли Стил” в Казанлък, са събрани общо над 2000 лева. 1000 лева в кутията за дарения е пуснал мъж, клиент на салона, който се трогнал от историята на Росица.

Да помогнем на Росица Филипчева да пребори рака
Стенли Нанчев

   
 
Росица Филипчева е на 42 години от Стара Загора. През 2014 година тя получава тежката диагноза “рак на гърдата”. Тогава започва лечение в София – операция, химио и лъчетерапии и оздравява. До 2018 година, когато болестта се завръща още по-прогресивна, разположила се на няколко места в тялото й като нахален и неканен гост.
 

Росица Филипчева
Стенли Нанчев


Росица Филипчева взема решението да потърси помощ от болница “Анадолу”, Турция, като за лечението й е необходима сумата от 18 000 евро, непосилна за нея и близките й.
 

Да помогнем на Росица Филипчева да пребори рака
Стенли Нанчев


Ако желаете да помогнете на Росица, може да го направите чрез дарителски сметки или на място в кутия за дарения, разположена в салон Стенли Стил” на ул. “Иван Вазов” в Казанлък.