Сребърната медалистка Мирела Демирева в едно искрено и емоционално интервю
Сребърната медалистка Мирела Демирева в едно искрено и емоционално интервю / netinfo
Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро и от Европейското първенство в Амстердам през миналата година Мирела Демирева идва в Стара Загора за Международния турнир по лека атлетика „Самарско знаме“, който ще се проведе на 1 юли на стадион Берое. Организаторите от Община Стара Загора и СКЛА „Берое“ очакват отново пълни трибуни под Аязмото, в годината, в която градът е носител на приза „Европейски град на спорта 2017“ . Днес от клуба посрещат в София първите състезатели от Бахрейн.

Спортист №1 на България за 2016-а е състезател на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ и Спортист № 1 на Стара Загора за миналата година. Тя се нареди на осмо място на турнира от Диамантената лига в Стокхолм миналата седмица, а следващото състезание на Демирева е на Европейското отборно първенство от Първа лига във финландския град Вааса този уикенд.

Преди три години Стара Загора си върна емблематичното за града и авторитетно за леката атлетика спортно събитие. След прекъсване от 21 години Община Стара Загора, Българската федерация по лека атлетика и Спортен клуб по лека атлетика "Берое" с общи усилия възстановиха Международния турнир по лека атлетика „Самарско знаме". Благодарение на усилията на кмета Живко Тодоров и общинската администрация беше реновирана лекоатлетическата писта на стадион „Берое", която е сертифицирана и отговаря на всички изисквания за провеждането на международни състезания от висок ранг. Не на последно място подрастващите и състезателите вече могат пълноценно да спортуват и градят кариера в леката атлетика.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/