На втора инстанция върнаха в ареста обвинените за побоя
На втора инстанция върнаха в ареста обвинените за побоя / IStock
По искане на РП – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък съдът задържа 35-годишният мъж, привлечен като обвиняем за изнасилване и блудство.

Обвиняемият е криминално проявен, реабилитиран, като спрямо него е налице висящо производство по чл.150,ал.1 от Наказателния кодекс-блудство, като съдебното заседание по делото е насрочено в края на януари 2021 г. в Районен съд – Казанлък.   

Съдебното заседание по делото е било проведено онлайн, чрез видеоконферентна връзка.

Районен съд – Казанлък е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата  мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Мъжът е обвинен за това, че в периода от 8:00 часа на 9.01.2021 г. до 12:00 часа на 10.01.2021 г., в казанлъшкото село Енина, три пъти се е съвкупил с непълнолетно момиче. Той я принудил към това чрез употреба на сила и заплашване и чрез привеждане на пострадалата в безпомощно състояние - престъпление по чл. 152 ал.2 т.1, вр. ал.1 т.2 и т.3 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

С момиче, навършило 14-годишна възраст мъжът е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, отново  чрез употреба на сила и заплашване и чрез привеждане на пострадалата в безпомощно състояние - престъпление по чл. 150 ал.1 от НК.