Обучават свещеници за работа с наркозависими
Обучават свещеници за работа с наркозависими / sxc.hu
Учени, изследователи и практици ще обсъдят в Стара Загора добри практики за превенция на наркозависимостите
 
Днес от 17.30 часа, в залата на Превантивно- информационния център по зависимости към Общински съвет по наркотични вещества – Стара Загора ще се проведе дистанционна секция на Шестия международен научен форум „Интегративни подходи за превенция на зависимости при младежи и в условията на цифровизация“, който е организиран от Южния федерален университет и Академията по психология и педагогика с подкрепата на правителството на Ростовска област, Русия.
 
В научния форум със свои доклади ще се представят учени, изследователи и практици от различни университети в Руската Федерация, Република Калмикия, Република Казахстан и България.  
 
След откриването на дистанционната секция на форума проф. Жанета Стойкова от  Тракийски университет – Стара Загора, ще представи своя пленарен доклад, след което докторанти, училищни психолози, както и председателят на Общинския съвет по наркотични вещества и ръководител на ПИЦ по зависимости Радост Овагимян, със своите доклади ще насочат вниманието към добрите превантивни практики при работата с ученици.
 
Директорът на Средно училище  „Поп Минчо Кънчев” към Старозагорския затвор ще представи програми за превантивна работа с възрастни.
Работата на дистанционната секция с всички представени доклади ще бъде заснета във видеоматериал, който на 21 и 22 ноември т.г. ще бъде изгледан от останалите докладчици на  Международния научен форум в град Ростов на Дон.