Бедечка
Бедечка / netinfo
Въпросът за референдума беше дискутиран няколко дни. Всички плащания, които извършва общината са от бюджета. С този въпрос ние не променяме общинският бюджет, така че не е незаконосъобразен. Това каза в студиото на Дарик председателят на Общинския съвет Таньо Брайков.
За да бъде изграден парк, първо трябва да бъде уреден въпроса със собствеността. Отчуждаването задължително е свързано със заплащане.

„Не беше коректно да питаме гражданите да изградим ли парк или не. Всички трябва да са наясно, че имотите са частни и трябва да бъдат заплатени от община Стара Загора. Много е важно да се знае, че първо се отчуждава и после се изгражда парк. Бюджетът на общината е около 100 милиона лева. Тя не разполага със средства за отчуждаване, които изобщо не са малко. Вариантът е да се търси допълнително финансиране, най-вероятно кредит“, коментира Таньо Брайков.

С наложената строителна забрана община Стара Загора спира собствениците да ползват имотите си. Тя обаче не може да продължи повече от две години. В зависимост от резултата от референдума, общинската администрация трябва да предприеме необходимите действия. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/