Община Мъглиж изгражда два нови квартала
Община Мъглиж изгражда два нови квартала / Dariknews.bg

Два нови квартала ще бъдат изградени в Мъглиж. Липсата на жилища за социало слабите жители е основният проблем в общината, коментира зам.-кметът Душо Гавазов. 34 от предоставените преди време 44 парцела, вече са закупени. Само за един обаче има проектиран план за сграда, заради липса на средства.

„Другият квартал ще бъде изграден върху терен, който общината закупи преди няколко месеца. Това ще бъдат общински жилища, ниско строителство. Ще се построят сглобяеми къщи, които местната администрация ще отдава под наем на социално слаби граждани, които обаче са трудово ангажирани и ще могат да си плащат наема и сметките. Наемът ще бъде напълно реален, а парцелите ще бъдат между 200 и 300 квадрата.

Към момента теренът е със статут на пасище, текат процедури за смяна на статута. Очакваме до края на 2017 година кварталът да бъде изграден, коментира Душо Гавазов.

Все още не е ясно как ще се финансира проектът. Възможно е да бъде реализиран със собствени средства или чрез Европейската банка за развитие.