Тракийски университет
Тракийски университет / Тракийски университет-Стара Загора
Да бъде изградена нова мултифункционална аула „Максима“ в Тракийския университет обсъдиха ректорът доц. Добри Ярков и изпълнителният директор на „Линднер България“ Вернер Хофман.

Обмисля се капацитетът ѝ да бъде от 500 до 700 седящи места, изцяло енергийно независима, с модерен дизайн и мултифункционалност – да бъде подходяща за лекции, концерти, събрания, промоции на студенти,  както и да има обособена част за коктейли.

Предвиденият терен за модерната сграда е около 4-5 декара, а външният ѝ дизайн ще бъде съобразен изцяло с общата и ландшафтната архитектура на университетския комплекс, чиито сгради са на 72 000 кв.м разгърната застроена площ.

Фирма „Линднер България“ е безспорен лидер в иновативните проекти, носител на множество награди и е част от холдинга „Линднер груп“, чието изпълнение са уникалните окачени метални тавани на Терминал 5 на летище „Хийтроу“ в Лондон.

Тракийският университет има остра нужда от аула, тъй като най-голямата зала , с която разполага е с 300 седящи места в сградата на Медицинския факултет.