Обещаха премия на старозагорски състезател по ММА
Обещаха премия на старозагорски състезател по ММА / Община Стара Загора

Допълнителен финансов стимул ще получи старозагорският състезател по ММА Георги Валентинов ако спечели двубоя си срещу аржентинеца Рони Александър. Срещата ще се състои в събота по време на първия по рода си у нас Международен фестивал по бойни и силови спортове Be Strong. При успех Валентинов ще бъде премиран от старозагорските депутати от политическа партия ГЕРБ.

Домакин на фестивала е столичната зала „Арена Армеец". Организатор на проявата е световния и двукратен европейски шампион по културизъм Димитър Димитров. Наградният фонд е 50 000 долара, а част от събраните средства ще бъдат използвани за развитието на детско-юношеският спорт в спортните училища в страната.

ММА галавечерта ще се състои на финала на проявата.

„Двубоят ми с Рони Александър трябваше да се проведе по-рано, но бе отложен и преместен за тази събота. Мисля, че съм подготвен и мога да спечеля", коментира Георги Валентинов.

В момента той води подготовка за срещата в София. Там са организирани спаринги със състезатели по кик бокс, муай тай и борба. Физическата му подготовка е поверена на треньора му от Стара Загора Красимир Джамбазов. „Успех срещу Рони Александър ще отвори вратите на Георги към сериозни двубой на много високо ниво", категоричен бе специалистът.

Успех на Георги Валентинов пожела и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров. „Успехите, които Георги постига са плод на много и усилена работа. С тях той прославя и Стара Загора. Той и хората от клуба, които му помагат имат подкрепата на цялото общинско ръководство", категоричен бе градоначалникът.