Няма да отдават на концесия Станционната градина
Няма да отдават на концесия Станционната градина / DarikNews.bg, архив

Един от популярните паркове в Стара Загора - Станционната градина няма да бъде отдаден на концесия. Това обяви пред Дарик кметът на Стара Загора Живко Тодоров. „Има становище на правната комисия в Общинския съвет, че не е целесъобразно да се отдава на концесия.

Като администрация обаче категорично не сме съгласни с това. Идеята ни беше в тази градина да бъдат направени детски и спортни площадки и осветление, за да може да се напълни с живот. Всички знаем как се ползва сега парка. Когато се създаде организация и има определен субект, който да го стопанисва и да го направи достъпен и красив за гражданите, от това по-добро няма.

За съжаление в България все още не сме се научили на публично-частно партньорство. Това решение на правната комисия показва, че не сме готови за никаква частна инициатива, нито да съчетаваме частния с публичния интерес. Просто живеем още във времето преди 1989 г. и не можем да се примирим, че нещо трябва да се прави в града. Това е моята оценка", коментира Живко Тодоров.

За възможността за отдаване на парка на концесия се заговори в края на юли. Тогава заместник-кметът Йордан Николов обяви, че договорите ще бъдат предложени за гласуване на сесията на Общинския съвет в края на септември.