Откриха официално още една детска площадка в Стара Загора
Откриха официално още една детска площадка в Стара Загора / Dariknews.bg
Нова детска площадка изграждат в старозагорския парк „Тракия“.
 
Благоустрояването на близо 500 кв м площ в централната част на парка включва асфалтиране на алеите, подновяване на тротоари и паркова мебел. Предстои да бъде положена специална настилка около нови четири детски съоръжения, както и мястото да бъде пригодено за игри и отдих.
 
Сумата за строителните и монтажните дейности е над 60 хил. лева, очаква се те да приключат до месец март.
 
През изминалата година са ремонтирани различни компоненти на близо 60 детски и  спортни площадки. Повторни ремонти след вандалски актове значително забавят предварително предвидените дейностите на служителите от „Озеленяване и комунални дейности“, харчат се средства за ремонти, а не за облагородяване, споделят от общинското звено.
 
Преди дни вандали потрошиха лампа, кошове за смет и бутнаха екотоалетна в парк „Алана“, за което сигнализираха граждани в социалната мрежа. Началникът на ОКД Николай Стоев напомня, че в подобни ситуации старозагорци трябва да сигнализират веднага на горещия телефон на общината.
 
В края на миналата седмица беше рехабилитиран парапетът на велоалеята в кв.  „Три чучура“, поставени бяха нови парапети и премахнати остарелите прегради от станата на уличното платно. Предпазни перила са поставени и на туристическата пътека в парк „Митрополит Методий Кусев“.