/ ThinkStock/Getty Images
До края на декември се подават документи за дуално обучение в Германия. Германската транспортна фирма „Хютебройкър” е основана през 1987 г. в Лейцхлинген.

Посланикът на Швейцария посети Стара Загора

Компанията работи съгласно разпоредбите и закона за пътническия превоз на Германия. Основната ѝ дейност е предоставянето на транспортни услуги, като може да извършва и лицензирано професионално 3-годишно дуално обучение за сметка на компанията „Хютебройкър” по законово призната професия „Специалист в транспортна фирма”.

Минималните изисквания на компания „Хютебройкър” за шофьори са: диплома за средно образование, минимално ниво на владеене на немски език, шофьорска книжка категория D, мотивация за работа и желание за допълнителна квалификация.

В случай, че кандидат не притежава необходимото свидетелство за управление на МПС, дъщерната фирма на „Хютебройкър” – ”Окуна” е сертифицирана да провежда шофьорски курсове за нужната категория. Брой свободни позиции - 15.

Всеки кандидат ще подпише трудов договор с 6-месечен изпитателен срок, съгласно немското трудово законодателство. Предвижда се интервю по скайп. Фирмата се ангажира, при избирането на 15 кандидата за заминаване в Германия, да изпрати автобус, с който да бъдат превозвани до Лейцхлинген; в случай на по-малко кандидати – да покрие самолетните им билети до Дюселдорф или Кьолн, както и трансфера им до гр. Лейнцхлинген.

"Вълшебна класна стая" за децата на Стара Загора

Компанията има готовност да осигури в първата седмица 3 изхранвания на ден на всеки одобрен кандидат. В рамките на изпитателния срок фирмата предоставя безплатна самостоятелна стая. В последствие ще подкрепи своите служители при намиране на постоянно жилище.

Заплащането, което компанията планира за своите служители, е между 13,40 евро и 15,25 евро на час. Допълнително изработените часове също се заплащат, както и изработеното време през неделите и празничните дни.

Посоченото заплащане е брутно. Нетната стойност се определя в края на месеца, след приспадане на всички осигуровки, съгласно германското трудово законодателство.

Информация за компанията може да се намерите на http://okuna.de/. Лице за контакт- Николай Митев, EURES съветник. E-мail: N.Mitev@az.government.bg