сесия Стара Загора
сесия Стара Загора / netinfo
През изминалата година няма нито едно върнато решение на Общинския съвет в Стара Загора.
 
Единственото оспорено от областния управител Гергана Микова решение е за ПУП-а на „Бедечка” с мотива, че за втората част на проекта не е проведено обществено обсъждне. Все още Административен съд не е дал ход на делото, тъй като една част от собствениците на земи поискаха да бъдат конституирани като страни, но им бе отказано.

Те обжалват пред ВАС и чак след неговото произнасяне се очаква да бъде даден ход на делото в АС, припомни председателят на Общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков.
 
619 са приетите решения на местния парламент през 2017 година, което означава, че средно на заседание те са били по 60-70. Цифрите нареждат местния парламент веднага след тези на Столичния Общински съвет и на Варна.

Проведохме една доста успешна политика по ликвидиране на съсобственост, отбеляза Брайков и посочи сред важните решения тези, свързани с разпореждане с общинска собственост, отдаване под наем, продажби на общински жилища и имоти, разрешения за изработване на ПУП-ове и приемането им.
 
Предстои да се обсъди дали Старозагорската Света митрополия да получи безвъзмездно терена на бившия ресторант на „Аязмото”, добави Таньо Брайков и посочи, че преди Общинският съвет да се произнесе, е необходимо да се проведе обществено обсъждане по въпроса. Идеята е, на мястото на ресторанта да бъде построен музей, в който да се проследи историята на митрополията.
 
През 2018 година предстои да бъде изработен ОУП.