азедно в час
азедно в час / Заедно в час
Те са кандидатствали по програмата "Нов път в преподаването" на фондация "Заедно в час"
Над 200 са кандидатите за учители от регион Стара Загора по програмата „Нов път в преподаването“ на фондация „Заедно в час“. Това нарежда областта веднага след София, Пловдив и Варна.

От септември близо 4000 души от цялата страна са заявили интерес към програмата за професионално и лидерско развитие на организацията. Тези цифри са почти двойно на статистиката от последните години и значително надвишават и миналата година, когато организацията отново отчете осезаемо увеличение на желаещите да стават учители. 

Кандидатстването за програма „Нов път в преподаването“ продължава до 25 ноември на сайта zaednovchas.bg

"Заедно в час" работи в региона на Стара Загора от 2015 г. През тази учебна година в областта преподават шестима учители от програма “Нов път в преподаването”. Те работят в четири училища партньори на организацията в селата Маноле, Ръжена, Енина и Горно Черковище. В областта продължават да преподават още 9 от възпитаниците на програмата от предишни випуски в различни населени места.

Традиционно най-голям интерес към работата като учители с програмата на “Заедно в час” има от страна на завършващи студенти и професионалисти с опит до 10 години. Тази година има значителен интерес към програмата и от страна на студенти, завършващи педагогически специалности. 

През следващата учебна година “Заедно в час” ще работи с училища партньори в 20 области на страната - Варна, Бургас, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Започването на работа в регионите зависи от наличните позиции в училищата и профила на участниците в програмата.