БАТА АГРО
БАТА АГРО / netinfo
Единадесетото издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО бе открито на летището в Стара Загора.  То се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА)  и тази година ще премине под знака на иновативното земеделие.

До 18 май над 200 фирми ще представят най-новите достижения на селскостопанската техника на площ от 36 500 кв. м.  За пръв път тук е показана най-голямата самоходна пръскачка в света Рубикон 9000. 

„Благодарим, че за единадесети път избрахте Стара Загора за домакин и Ви поздравявам, че продължавате да правите това изложение и то все по-успешно, по-мащабно и по-организирано“, каза кметът Живко Тодоров при откриването на изложението и пожела на участниците да имат повече продажби, а на земеделските производители по-добра реколта, за да съберат пари и да се възползват от европейските проекти за закупуване на техника.

„БАТА АГРО“ е най-мащабното селскостопанско изложение в страната. С всяка година се увеличава международното участие, фирмите изложителки и посетителите“, каза Даниел Минев, председател на Управителния съвет на БАТА АГРО. Той благодари на местната власт за подкрепата, която прави възможно провеждането на форума и обеща надграждане всяка година.

„Няма как да се развива модерно селско стопанство без съвременни начини на производство и обновяване на техниката“, подчерта зам.-министър Атанас Добрев. Той съобщи, че в момента у нас има 8623 нови колесни трактора и 1351 нови  зърнокомбайна. По подмярка 4.1 – „Инвестиции в земеделски стопанства“ са подписани 1440 договора на стойност 1, 3 млрд. лв.