/ Thinkstock/Getty Images
Комисията по безопасност на движението към Община Стара Загора е разгледала 17 предложения и сигнали от граждани и институции на последното си заседание.

Подадените заявления са за монтиране на антипаркинг елементи и предпазни парапети по тротоари, с цел ограничаване достъпа на превозни средства,  обезопасяване на райони около детски градини и учебни заведения.

Разгледани са и предложения за въвеждане на забрана за паркиране в определени участъци на града, за промяна в режима на работа на светофарна уредба, за изграждане на изкуствени неравности и други Комисията по безопасност на движението излезе с положителни становища за някои от предложенията. За други бе решено да бъдат пренасочени към компетентните органи.

През годината са проведени шест заседания на  Комисията по безопасност на движение към Община Стара Загора, на които са разгледани 121 предложения и сигнали от граждани и институции.

Комисията по безопасност на движение към Община Стара Загора координира и контролира проблемите по безопасността на движението на територията на Община Стара Загора и приема мерки за нейното подобряване.