конкурс Веселин Ханчев
конкурс Веселин Ханчев / netinfo
ХХХV Национален младежки конкурс за поезия “Веселин Ханчев” набира творби до 1 октомври, напомнят организаторите от Община Стара Загора, Библиотека „Родина” и Къща музей „Гео Милев“.

Националният младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. Неговата цел е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви.

В конкурса могат да вземат участие всички автори, навършили четиринадесет и не по-възрастни от двадесет и пет години към датата на отчитане на конкурса – 2 ноември (родени след 2 ноември 1993 г.), които нямат издадена стихосбирка. Конкурсът е явен. Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби, напечатани в три еднообразни екземпляра.

Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали годиниПърва награда - призът Златното яйце и издаване на самостоятелна първа стихосбирка. Втора и трета награда – парични премии. Присъждат се и поощрения.

Резултатите от ХХХV Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 2 ноември.

По традиция за участниците в НМКП „Веселин Ханчев” се организира Поетическа работилница – с участие на журито, която ще се проведе на 3 ноември (събота).

Конкурсната програма ще бъде изпратена на посочен от участника електронен адрес след 24 октомври.

Творби на участниците се приемат до 1 октомври 2018 г. на:

e-mail: lib@rodina-bg.org, факс: 042 603 950
или с препоръчана кореспонденция на адрес:
6000 Стара Загора, бул. „Руски“ 17, Библиотека „Родина”.


Изпратените творби трябва да са придружени с точно посочени име и фамилия, настоящ адрес, телефон и дата на раждане на участника.

Пътните и нощувките са за сметка на участниците. Организаторите осигуряват нощувки на преференциални цени при предварителна заявка до 31 октомври.