До 9 октомври се приемат творби за конкурса "Веселин Ханчев"
До 9 октомври се приемат творби за конкурса "Веселин Ханчев" / организатори
През есента, за 34-ти път, Стара Загора ще бъде домакин на Националния младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев". Конкурсът е обичан и популярен сред младите автори от страната и се е утвърдил през годините като една необходимост за тяхното развитие. За много от участниците той е първо признание, първа публикация, първа стихосбирка.
 
Националният конкурс е утвърдена школа за откриване на таланти, пространство за контакти и творчески обмен, място за раждане на нови творчески идеи. Тук младите творци се срещат с известни поети, общуват с критици и издатели, опознават се и създават нови приятелства.
 
Целта на конкурса е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви. В него могат да участват всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години към датата на отчитане на конкурса – 04.11.2017 г. (родени след 5 ноември 1992 г.), които нямат издадена стихосбирка.

Конкурсът е явен. Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби, напечатани в три еднообразни екземпляра.
Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години.
 
Резултатите ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 3 ноември 2017 г. (петък).
 
Пътните и нощувките са за сметка на участниците. Организаторите осигуряват нощувки на преференциални цени при предварителна заявка до 31 октомври 2017 г.