Над 10 000 дела в Районен съд Стара Загора
Над 10 000 дела в Районен съд Стара Загора / DarikNews.bg, архив
И двамата са бивши затворници
Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняема по бързо производство 36-годишна жена за кражба.
 
На 19 юни в Стара Загора обвиняемата Емилия К. откраднала марков алкохол от хипермаркет. Жената е криминално проявена, осъждана е неколкократно. За последно е била освободена от Затвора – Сливен на 9 октомври миналата година след изтърпяване на наложено й наказание от Районен съд-Казанлък. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.
 
Още един бивш затворник е привлечен като обвиняем. Това е 30-годишен мъж от Стара Загора, който задигнал 100 лева, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 15 години.
 
На 21 юни по искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Димитър Д.  До момента той е бил осъждан многократно за престъпления от общ характер, като последните му осъждания са за кражба, извършена в условията на опасен рецидив, по които са му налагани наказания „лишаване от свобода“ за срок, надвишаващ две години. Обвиняемият е бил освободен от затвора на 19 август миналата година след изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/