Млад талант показва в изложба „Изявления“ на старозагорци
Млад талант показва в изложба „Изявления“ на старозагорци / Община Стара Загора

Над 300 старозагорци досега са участвали във фотопроекта „Изявления" на младия талант Михаил Желязков. Той се е заел да събира портретни снимки на свои съграждани, със записани от тях послания - написани или нарисувани върху бяла дъска. Изложбата с избраните фотоси ще бъде открита тази вечер в зала „Байер" от 19 часа.

„В „Изявления" няма тема, няма ограничения. Има спонтанност, усмивка, съ-участие. Единствена цензура - без мръсни и обидни думи към когото и да било, и без посочване на политически партии или продукти. С други думи - без цинизми, политическа агитация, реклами", обяснява авторът.

Той снима старозагорци на най-различни места - на работните им места, по улиците, в парка, на спортната площадка... Последната фотосесия бе в сряда вечерта в парк „Пети октомври".

Идеята е да се съберат максимален брой снимки, да се селектират и отпечатат за изложба. „ Целта ми е да се покажат най-разнообразни хора: малки, големи, известни, неизвестни, млади, стари, хора от различни етноси и религии.

Въпреки разнообразието и различията старозагорци показват и този път в портретни, а сякаш в една обща снимка, лицата и лицето и на града, и че са една общност", твърди Михаил Желязков.

Своето послание във фотопроекта отправя и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Проектът „Изявления" се реализира със съдействието на Община Стара Загора.