Тракийски празници
Тракийски празници / община Казанлък
Легендата за древните траки за първи път оживя на могилата „Шушманец“ със спектакъла „Мистиката на Долината“ през изминалата вечер.

Тракийски празници
община Казанлък


В началото на спектакъла зрителите съпреживяха войнствената природа на тракийските племена, готови за саможертвени, но и безпощадни атаки. Публиката стана съпричастна със част от мистериите за респект към древно тракийско Божество, като символ на почитта към по-висш Разум. Паметта на Човечеството да бъде запазена, в името на по-добър живот бе отправеното послание със зрелищно лазерно шоу.

Тракийски празници
община Казанлък


Община Казанлък организира спектакъла за мистичната цивилизация на древните траки като част от богатата програма на Празници в Долината на тракийските царе 2019.
В некропола „Шушманец“ могат да бъдат видяни 3 тракийски гробници -светилища – Хелвеция“, „Грифоните“ и „Шушманец“. През последните години и трите храма стават достъпни за туристи.

Тракийски празници
община Казанлък


Със спечелени проекти за европейски средства уникалните паметници с национално значение са консервирани, реставрирани и социализирани, за да бъдат съхранени за бъдещите поколения.
 

Тракийски празници
община Казанлък