приют
приют / netinfo
Около 130 са осиновените кучета от Общинския приют. В момента там са настанени 65 четириноги, които очакват обич и дом.
65 са кучетата, които към момента са настанени в Общинския приют за безстопанствени животни в Стара Загора. Почти всеки месец, капацитетът от 50 четириноги е надвишен, тъй като се налага екипът да обгрижва болни и пострадали животни.
 
В приюта работят общо 6 души-трима гледачи, екип от двама ловци и управител. Работното време е всеки ден, включително събота и неделя, от 8 до 17 часа.

приют
netinfo

 
„Важно е да отбележа, че към днешна дата имаме много доброволци, които идват в приюта, за да разходят, играят и социализират кучетата, настанени при нас. Доброволците имат създадена Фейсбук група, която е публична и в нея всеки може да намери снимки и информация за всички кучета, обитаващи  приюта. Хората участват много активно в намиране на домове на животните, локализиране на некастрирани кучета и съдействие за залавянето им, както и с дарения. Всеки, който обича животните може да бъде доброволец и да ни помага“, споделя управителят на Общинския приют Полина Георгиева и добавя, че през годините са правени множество кампании- както дарителски, така и осиновителски, съвместно с организации за защита на животните.В социалната мрежа от месеци се продават книги на символична цена в помощ на приютите в Стара Загора и Казанлък
 
Около 130 четириноги вече са намерили обич, дом и топлина.

приют
netinfo


Осиновяването на куче е безвъзмездно, като бъдещият осиновител трябва да дойде на място в приюта, за да се запознае отблизо с кучето, което е избрал. Попълва се осиновителска декларация, в която заявява, че ще полага необходимите грижи за кучето и ще го регистрира в населеното място, в което ще го отглежда. Всеки осиновител трябва да разполага с подсигурен дом или база, където животното да бъдат отглеждано в съответствие с нормативните изисквания. Кучета в приюта са кастрирани, ваксинирани за бяс, обезпаразитени и маркирани. Осиновителите на кастрирани кучета от приюта са освободени от дължимия данък за притежание на куче. Управителят Полина Георгиева споделя, че екипът й получава обратна с осиновителите, които изпращат снимки или отзиви за социализацията на осиновеното животно на страницата във Фейсбук
https://www.facebook.com/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%8E%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%97%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0-214185452045017/?ref=br_rs
 
Преди дни стана ясно, че Старозагорска област е сред първенците в страната по брой осиновени кучета.
 

приют
netinfo


„За наша радост, имаме дарители и регулярно получаваме дарения под формата на храна-гранули и/или консерви, лекарства за обезпаразитяване и най-вече стари одеала и завивки, които са ни много необходими през зимата, за да е топло и сухо на кучетата“, разказва още Георгиева.

приют
netinfo

 
Екипът на приюта работи основно по сигнали, постъпили  чрез горещия телефон на общината или чрез телефона на приюта. Трудно е да се посочи точният брой сигнали на ден или на седмица, на които се реагира, защото понякога се работи седмица или повече, особено когато става дума за глутница от безпризорни кучета.Още повече, че старозагорският приют обслужва населените места в общината.

приют
netinfo

 
Освен на място в приюта, всеки желаещ може да получи информация на телефон 088 781 9902 и да разгледа снимки на кучетата чрез Фейсбук страницата.
 
И да зарадва с нов живот и дом четириног приятел…защото любовта няма порода!

приют
netinfo


Използваните снимки са от ФБ страницата на Общински приют за безстопанствени животни Стара Загора.