кауза
кауза / tvstz.com
Книгите на символични цени се предлагат в социалната мрежа
Книжна борса, която подпомага  изоставените на улицата или оставени в Общинския приют за животни кучета, започна в социалната мрежа.

Благородната инициатива се роди след празничното шествие в Казанлък, в което за първи път тази година участваха и  9 кучета от общинския приют, водени от доброволци,  с надеждата да си намерят дом. Инициативата, наречена „Подай лапа- дари сърце“  е на една от казанлъшките Царици на розата-Симона Петкова, носителка на короната от 2011 година и нейни приятели, посветили се на каузата да няма безпризорни животни и четириногите да имат право на достоен живот. Опашатата четиринога празнична редица и каузата за осиновяване на бездомно животно, събра аплодисментите на публиката по време на шествието.

кауза
netinfo


В социалната мрежа се продават книги на символична цена  в помощ на приютите, засега в Казанлък и в Стара Загора.

В инициативата веднага се включиха общественици и представители на институции, граждани. Община Казанлък подкрепя каузата с дарение на книгите  „50 години Царица Роза“ и ,,Историята на фестивала на розата“. Първи подкрепи каузата депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, който дари своята нова книга “Орденът на оръжието“. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров закупи книгата за историята на празника на розата в Казанлък за 100 лева, както и Валентин Тотев, президент на Баскетболен клуб „ Берое“ жени, подкрепил каузата със закупуване на книгата за 50 годишнината на конкурса Царица Роза за 100 лева. Казанлъшкият кмет Галина Стоянова стана част от каузата с покупката на книгата „Героят на жълтото време“ на журналиста и социален антрополог Илиян Илиев. Той също подкрепя начинанието, както и почетният гражданин на Казанлък проф. Генчо Начев, който дарява за каузата своята книга за историята 23-ти Пехотен шипченски полк. Народният представител Борис Кърчев също се включи в кампанията.За каузата в подкрепа на общинските приюти в Казанлък и Стара Загора се включиха Старозагорският митрополит Киприан и СНЦ Сдружение „Свят без граници“ .

Вашето участие, в помощ на четириногите бездомни приятели, може да заявите на https://www.facebook.com/groups/150942602430566/?multi_permalinks=151083022416524%2C151082975749862¬if_id=1528118140013386¬if_t=group_activity

Стотици  кучета живеят в клетка или в тесни пространства в общинските приюти в България, където често има дефицит на храна или ваксини. Голяма част от тези животни са или изхвърлени от стопаните си или изоставени след раждането на произвола на съдбата.

Битката на защитниците на животни е да се направи така, че в страната ни подобни приюти да са само като временен дом за загубени животни, вид хоспис или хотел, когато стопанинът отсъства, а не като дом, в който животните да прекарват с години.