спорт
спорт / netinfo
Стара Загора заслужава титлата „Европейски град на спорта”, защото това е един от най-спортните градове на България. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев при откриването на Европейската седмица на спорта в парк „Артилерийски”.
 
Европейската седмица на спорта се провежда вече за трета година, а целта е да популяризират спорта и двигателната активност сред учениците и младите хора.
 
Шампионат по презентиране набира участници

Всяка година министерството има различни програми, свързани с разнообразни спортни активности сред младите, припомни министър Кралев и подчерта, че в този процес водеща роля имат федерациите.  „Когато те заявят желание, че могат да отделят ресурс за треньорски кадри за работа с децата в училище, ние заделяме средства. За миналата година поставихме началото на програмата, свързана с бадминтона, за която отделихме 200 хиляди лева. За 2018 година преговаряме с федерациите, но на мен ми се иска да направим по-сериозна програма с един от най-българските спортове-волейболът. Това е единственият колективен спорт, в който отбелязваме сериозни резултати и ние трябва да му обърнем внимание в училище”.
 

спорт
netinfo


Министър Кралев изрази надежда, че до края на годината проектът за нов закон за спорта, ще бъде разгледан на второ четене. По думите му, текстът не бива да се политизира, а да има сблъсък на различни експертни мнения.
 
Любовта към спорта събра стотици старозагорски деца, които цял ден ще демонстрират умения в различните видове спорт на площадките в новия парк.