Кметът започва консултации за състава на СИК
Кметът започва консултации за състава на СИК / DarikNews.bg, архив

Кметът Живко Тодоров покани ръководствата на политическите партии „ГЕРБ", „Коалиция за България", „ДПС" „Атака", НДСВ и „Синята коалиция" на консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии на територията на община Стара Загора, за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент в Република България на 25 май.

Консултациите ще се проведат на 14 април от 11 часа в зала 2 на Община Стара Загора.

Съгласно чл.91, ал.4 от Изборния кодекс и Решение № 97-ЕП от 08.04.2014 г. на ЦИК, при участието в консултациите партиите трябва да представят следните документи:
1. Писмено предложение за състав на СИК.
2. Заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 21.03.2014 г. или копие от решението за образуване на коалицията.
3. Оригинал или заверено копие на пълномощно, подписано от представляващия партията/коалицията, в случаите когато в консултациите участват упълномощени лица.
4. Списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за състави на СИК, когато правомощията на член на СИК се прекратят предсрочно в случаите по чл. 51, ал. 2 от ИК или когато член на СИК не се яви в изборния ден. Заместването се извършва с решение на РИК.

С Решение на РИК Стара Загора са утвърдени 159 СИК /секционни избирателни комисии/ със състав до 9 /девет/, но не - по - малко от 5 /пет/ членове и 47 СИК /секционни избирателни комисии/ със състав до 7 /седем/, но не по - малко от 5 /пет/ членове.