Кметът: Няма да позволим Стара Загора да остане без транспорт
Кметът: Няма да позволим Стара Загора да остане без транспорт / DarikNews.bg, архив
Кметът: Няма да позволим Стара Загора да остане без транспорт
53720
Кметът: Няма да позволим Стара Загора да остане без транспорт
  • Кметът: Няма да позволим Стара Загора да остане без транспорт

„Няма да позволим Стара Загора да остане без транспорт, ще търсим други законови алтернативи", каза в интервю за Дарик кметът Живко Тодоров по повод създалата се ситуация с градския превозвач.

Според него конфликтът не е между общината и „Автобусни превози". Засегнатите страни в него са гражданите, превозвачът и това, което той трябва да изпълнява по договор.

„Не може дружеството, което е единствено в града, да се опитва да извива ръцете и на общината, и на гражданите. Ако осъмнем без транспорт ще бъде по вина на фирмата, защото администрацията не носи вина, че търси изпълнението на закона".

По думите на кмета, в общината има множество сигнали още от декември миналата година за неизпълнени автобусни курсове. „Сформирахме комисия и след нейните констатации, наложихме санкции. Няма драма, в това, което направи общината, защото ние защитаваме обществения интерес-контрол върху дейността на превозвача".

Кметът обеща, че общината ще реагира максимално бързо, ако превозвачът спре работа. „Ще осигурим автобуси за старозагорци в рамките на деня".

Цялото интервю на кмета Живко Тодоров чуйте в прикачения звуков файл.