Казанлъшкият протест продължава до края на извънредното заседание на Министерски съвет
Казанлъшкият протест продължава до края на извънредното заседание на Министерски съвет / kazanlak.com

Протестните действия на казанлъчани ще продължат до приключване на извънредното заседание на Министерски съвет, реши Инициативен комитет в защита на Полицейската школа и против превръщането й в бежански лагер.

Проблемът с бежанците ще бъде обсъден на извънредно заседание на Министерския съвет. Докладът ще бъде внесен от заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, както и от министъра на отбраната Ангел Найденов.

В Инициативния комитет участват ръководители на всички големи казанлъшки предприятия, представители на всички сфери на бизнеса, председатели на политическите сили в община Казанлък, представители на неправителствени и младежки организации. Всички те подкрепиха Декларацията на местната власт против закриването на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР-гр. Казанлък (т.нар. Полицейска школа) и разкриването на лагер за настаняване на бежанци в община Казанлък.

Започва подписка за провеждане на референдум сред жителите на община Казанлък за запазване на ЦСПП-Казанлък и против превръщането му в лагер от затворен тип или в лагер за настаняване на бежанци.