Казанлъшката болница работи с японска техника
Казанлъшката болница работи с японска техника / Областна администрация

„МБАЛ „Д-р Христо Стамболски" в Казанлък ще бъде единствената болница в Старозагорска област, която ще нанесе своите показатели в Националната здравна карта, без да е необходимо да се преструктурира. От името на областния управител Йордан Николов Ви благодаря, че японското правителство и японската държава оцени Казанлък, като един достоен бенефициент по Вашите програми." Това каза заместник областният управител Галина Стоянова по време на срещата си с посланика на Япония Н. Пр. Ценехару Такеда.

С предоставените от японската страна 50 хиляди евро в болницата са закупени видеоендоскопски апарат и мобилен ехограф. Средствата са осигурени по Програмата за отпускане на безвъзмездна помощ за проекти на местно равнище, със съдействието на японското посолство в България.
Заместник-областният управител Галина Стоянова каза още, че оценява високо апаратурата, която работи вече два месеца и с нея са прегледани повече от 800 пациенти. Тя покани посланик Такеда на посещение в Стара Загора.

В Казанлък, японският дипломат присъства на официалната церемония по приключването на проекта „Иновации в диагностирането на гастроентерологичните заболявания" в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски".