23-годишната жена, която е с ампутиран крак след тежката катастрофа в Стара Загора, е в стабилно състояние и е извън отделението по Реанимация, информира за DarikNews.bg директорът на УМБАЛ д-р Йовчо Йовчев. Спасен е другият крак на младата жена.

Освободиха под домашен арест ученика, помел с кола три жени в Стара Загора (СНИМКИ)

Късно вечерта на 1 октомври, 18-годишен шофьор помете с колата си три жени на кръговото до Кауфланд в областния град.

Мярка за неотклонение "домашен арест с електронна проследяваща гривна" постанови състав на Районния съд в Стара Загора спрямо младия водач Никола Михайлов. Мотивите на защитата в съдебната зала беше чисто съдебно досие на ученика, както и че няма опасност да се укрие или да извърши ново престъпление, и да попречи на досъдебното производство.Предвиденото наказание е от 1 до 6 години затвор.

Вижте кадри от тежката катастрофа в Стара Загора (ВИДЕО)

При катастрофата, най-тежко пострада 23-годишната жена, която изгуби левия си крак. С  нея занапред ще работят психолози, добави директорът на болницата и информира, че другите две пострадали жени вече са изписани.

Катастрофата предизвика широко обществено недоволство и възмущение в Стара Загора, където за пета поредна вечер хората излязоха на протест срещу безразсъдното шофиране по пътищата и поискаха безопасни улици.

След катастрофата в Стара Загора: Водачът на колата е заловен от граждани и предаден на полицията

16-годишното момиче
, което пострада при другата катастрофа в Стара Загора, е настанено в Неврохирургията на УБАЛ-Стара Загора. Д-р Йовчев обясни, че девойката е с фрактура на черепа, стабилна е, но остава в болницата за лечение и рехабилитация.

Ученичката пострада късно вечерта на 3 октомври на тротоара пред Езиковата гимназия, след зверски удар между мотор и кола. Моторът продължава движението си и помита трима души на тротоара, които изчакват зелена светлина, за да пресичат по улицата. Шофьорът на колата избяга от местопроизшествието и по-късно беше заловен в парк Пети октомври от група младежи, които го предадоха на полицията.

Водачът, който е чужд гражданин, седнал зад волана след употребата на наркотици.

Той е задържан за 72 часа. В 11:00 часа съдът в Стара Загора ще реши дали да го остави за постоянно в ареста.

Мъжът е на 28 години, поданик на Кралство Великобритания. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че при управление на лек автомобил БМВ, е нарушил правилата за движение, в резултат на което е причинил по непредпазливост смъртта на едно лице и двустепенна средна телесна повреда на друго лице, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин и деецът е избягал от местопроизшествието, припомнят от прокуратурата.