Иззеха близо 5000 кутии цигари без  бандерол. Заловиха сериен крадец
Иззеха близо 5000 кутии цигари без бандерол. Заловиха сериен крадец / ОДМВР

Близо 5000 кутии цигари без акцизен бандерол са иззети от жилището на 40-годишен старозагорец. Била е извършена проверка в общинско жилище на ул. "Българско опълчение" в Стара Загора. В хода на работата е установено, че 40-годишният обитател държи на склад в таванското помещение 4 860 кутии цигари от марките : "Capital", "Ray", "Raquel", "Gold Mount", "Bon" и "Karolina" - всички без акцизен бандерол. Акцизните стоки са иззети. Образувано е досъдебно производство.
Проверката е извършена съвместно от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР, Първо и Второ РУ "Полиция" - Стара Загора.

Иззеха близо 5000 кутии цигари без  бандерол. Заловиха сериен крадец
netinfo
Завършен е успешно и друг криминален случай. Криминалисти от Второ РУ "Полиция" - Стара Загора разкриха извършителя на два грабежа от търговски обекти в града. Това е 40-годишен мъж от Стара Загора, на който в средата на м. януари бе взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" за серия кражби на територията, обслужвана от Първо РУ "Полиция". Първата кражба бе станала на 5 януари, когато неизвестно лице използвало невниманието на продавачката в хранителен магазин и отнело 40 лева от касата. При втората кражба извършителят е порязал с нож магазинерката в обекта, задигнал стотина лева и избягал.