среща
среща / Деница Шишкова
Архитектите Любо Георгиев и Явор Панев гостуват на Стара Загора. Любо Георгиев е ръководител на екипа на Визия за София - единственото по рода си огромно градоустройствено изследване, което лежи в основата на новия устройствен план на столицата. Явор Панев пък е един от двигателите на новия творчески квартал във Варна - Таляна. 

Двамата млади творци са едни от най-известните имена на новата българска урбанистика и ще дискутират актуални теми с арх. Александър Бакърджиев и арх. Велимир Георгиев, които са едни от основните автори на новия облик на Стара Загора.

Дискусията с тях започва в 18:30 ч. в Къщата на архитекта в новата творческа зона "Сава Силов". Преди това, пак от Къщата на архитекта, в 16:30 ч. ще започне и урбанистичната разходка в града.      

Събитието е част от втората есенна програма на Творческия колектив "На улицата", която тази година е наречена "Преоткриване". 

Снощи Къщата на архитекта стана място за среща с урбаниста Ангел Бондов, реставратора Радослав Илиев, социолога Дона Пикард и архитекта Дора Иванова.  Част от срещата бяха главният архитект на града, арх. Виктория Грозева и представители на Община Стара Загора. 

Часове по-рано беше открита и изложбата на фотографа на старозагорската опера Рад Димитров, която може да бъде разгледана в Къщата на архитекта и през следващите седмици.