Изключили Недялков в отсъствието на областния координатор на ГЕРБ
Изключили Недялков в отсъствието на областния координатор на ГЕРБ / DarikNews.bg, архив

По устав Изпълнителната комисия на ГЕРБ може да вземе решение за изключването на бившия областен управител Недялко Недялков, коментира областният координатор на партията Живко Тодоров. Той обаче отрече да е присъствал на това заседание и въпросът не бил обсъждан с него.

„Не мога да кажа защо Недялков не е бил уведомен, а мотивите за отстраняването му са описани в решението на Изпълнителната комисия. Явно е имало несъгласие от негова страна с водената политика и заради това е взето решение за изключването му. Не искам да коментирам мотивите на г-н Недялков, те са лични, но аз уважавам неговото мнение".

На 6 юни пресцентърът на политическа партия ГЕРБ разпространи съобщение, с което обяви, че бившият вече областен управител на Стара Загора - Недялко Недялков е с прекратено членство в партията от 22 май тази година.

Тодоров припомни, че още след местните избори е предложил друг да поеме поста областен координатор на партията. „Това мое мнение бе коментирано и с Недялков. Съвсем нормално е сред обсъжданите кандидатури да е било спрягано и неговото име".

„Във връзка с информации в медиите, че областният управител на Стара Загора Недялко Недялков е напуснал партията, ПП ГЕРБ уточнява, че същият е с прекратено членство от 22.05.2013 година. До решението се стигна след предложение от областната структура на партията в Стара Загора. В мотивите си ГЕРБ - Стара Загора посочват - нерегламентирани срещи от страна на Недялков с представители на други политически партии, целящи удовлетворяване на лични користни интереси", се казва в съобщението на пресцентъра на партията.

"Аз оставам в ГЕРБ. Ще работя с хората, които основахме партията докато ме реабилитират, а това ще стане, когато Цветан Цветанов излезе нея.", коментира Недялков в края на миналата седмица.