/ БТА
Ивелина Тотева от село Турия е новата „Царица Роза Павел баня“. Второ място в конкурса зае Кристина Димитрова от Павел баня, а трета стана Симона Славова от село Долно Сахране.

Титлата „Цар на минералната вода“ получи Валери Димитров от село Долно Сахране.

БТА

Конкурсът-спектакъл се състоя на площада в центъра на курортния град и събра многобройна публика. Водещ на събитието беше Руслан Мъйнов, а специални гости бяха кметът на града Иса Бесоолу, представители на администрацията в Казанлък, заместник-кметове, общински съветници, кметовете на всички населени места в Общината.

Победителите бяха избрани от публиката чрез онлайн гласуване, утвърдено от определена със заповед на кмета Иса Бесоолу комисия за верифициране на резултатите с председател Свилен Белчев. За титлата „Царица Роза“ в Павел баня се състезаваха 12 момичета, а за „Цар на минералната вода“ – 11 младежи от различни населени места в общината. Тази година за пръв път царят се избира в същия ден и при същите условия като царицата. В предишни издания той е бил избиран от победителката в конкурса. 

БТА

Претендентките за „Царица Роза Павел баня“ 2022 дефилираха пред публиката в три кръга – фолклорен, спортно-елегантен и с официални вечерни рокли, а хореографията на спектакъла беше дело на местния фолклорен ансамбъл „Детелини“. Всички участници разказаха за себе си и за своите интереси и амбиции. 

Победителите бяха поздравени от Иса Бесоолу и от миналогодишните цар и царица на Павел Баня Габриела Касева и Станислав Стойчев. Бесоолу пожела на всички участници в конкурса да бъдат „посланици на мира“ и подчерта, че на победителите се пада отговорността да представляват Павел баня в различни краища на страната и в чужбина. Касева напомни, че: „Короната е за една година, но титлата е за цял живот“, а Стойчев пожела на участниците много нови приятелства. 

БТА

За настроението на публиката през цялата вечер с музикални и танцови изпълнения се погрижиха водещият Руслан Мъйнов, известният фолклорен изпълнител Николай Славеев и старозагорската балетна школа „Па-де-кре“, а празничната програма завърши с пищна заря.

„Празникът на розата и минералната вода“ в Павел баня, който тази година се организира под мотото „Доброто е навсякъде около нас, само трябва да го видим“ , продължава до 11 юни. 

Днес (10 юни) в кабинета на кмета ще се състои срещата с избирани през годините Царици на розата и Царе на минералната вода „По стъпките на царя и царицата“. Бесоолу сподели, че на срещата ще присъства и първата „Царица Роза Павел баня“, която е спечелила конкурса през 1966 година.

В последния ден от празничната програма ще се състои традиционното карнавално шествие, детското шоу „С аромат на рози“ и кулинарното изложение на традиционни ястия, занаяти и обичаи „Селски дворове“, в което участват представители на всички населени места в общината. Вечерта ще продължи с официално закриване на празника от кмета Иса Бесоолу и с концерт на рок групата Б.Т.Р. 

БТА

БТА