класна стая училище изпит документи
класна стая училище изпит документи / iStock/Getty Images
Мария Бонева избраха общинските съветници за управител на общинското търговско дружество „Мересев“ ЕООД. За нея гласуваха 40 заседатели, двама бяха против, седем се въздържаха.

На онлайн заседанието своите цели и програми за управление представиха първите двама класирани след проведен конкурс-Мария Бонева и Маргарита Димитрова.

39-годишната Мария Бонева, която има икономическо образование, си поставя за цел финансова стабилизация на дружеството, запазване на персонала и оптимизация на производствените процеси, което би довело до увеличаване на приходите. Реклама на продуктите, подобряване на качеството им, изработване на нови и привличането на клиенти, са сред задачите, които си поставя Бонева в тригодишния мандат на управление.

След обявен конкурс за поста управител на дружеството документи подадоха четирима участници. Проверка на Временната комисия за ревизия на дейността на дружеството към Общинския съвет установи миналата година, че дружеството, което изпълнява и социална функция, е на загуба от около 90 хиляди лева, установени са и други нарушения.
 
"Мересев" ЕООД
 - Стара Загора е общинско дружество, създадено през 1954 г. като кооперация за заетост на лица с увреждания, което му дава статут на специализирано предприятие за трудоустроени лица.