документи документ
документи документ / Thinkstock/Getty Images
На първото си заседание общинските съветници трябва да изберат нов управител на общинското търговско дружество „Мересев“ ЕООД.

След обявен конкурс са подадени документи от четирима участници-Маргарита Димитрова Димитрова, Мария Андреева Бонева, Таня Веселинова Славова и Веселин Николаев Николов.

На 6 януари се проведе вторият етап на конкурса, в който трима кандидати представиха разработени програми за дейността и развитието на дружеството през следващия 3-годишен период.

Изборът за нов управител е между първите двама-Мария Бонева, която е получила шест първи места, две втори и едно трето място и Маргарита Димитрова – получила едно първо място, шест втори и две трети места.

"Мересев" ЕООД - Стара Загора е общинско дружество, създадено през 1954 г. като кооперация за заетост на лица с увреждания, което му дава статут на специализирано предприятие за трудоустроени лица. 

В края на декември миналата година председателят на Временната комисия за ревизия на дейността на дружеството към Общинския съвет Янко Янков съобщи, че е изпратен сигнал до прокуратурата. Причината е безстопанственост на досегашния управител на дружеството Таня Славова.

Проверката установила, че дружеството, което изпълнява и социална функция, е на загуба от около 90 хиляди лева, установени са и други нарушения.