старт на новата академична година
старт на новата академична година / Dariknews
Откриха новата академична година и многофункционалната спортна зала "Арена Академика"
IT специалност ще има в Тракийски университет-Стара Загора от следващата учебна 2020/2021 година. Това стана ясно на откриването на новата академична година и многофункционалната спортна зала "Арена Академика".

старт на новата академична година
Dariknews

 
“В Старозагорска област има глад за IT специалисти, програмисти и инженери. Затова след срещи с бизнеса, кмета и областния управител решихме да въведем IT специалност в нашия университет. След седмица ще бъде създадена комисия, която да подготви необходимите документи за тази специалност. До началото на пролетта тя трябва да бъде готова и искрено се надявам приемът да започне от учебната 2020/2021", обясни ректорът на ТрУ проф. Иван Въшин. От началото на тази академична година новата специалност във висшето учебно заведение е Педагогика по изобразителното изкуство в Педагогическия факултет.

старт на новата академична година
Dariknews


Около 1 400 са новоприетите бакалаври и магистри в Тракийския университет, който е в топ 3 у нас по програма "Еразъм" и в първата десетка по усвояване на средствата. Във висшето училище се обучават и много чуждестранни студенти. 

старт на новата академична година
Dariknews


Тракийският университет е много важен за Стара Загора, защото дава възможност на младите и интелигентни хора да останат да учат и работят в града ни, както и да създават семейства, посочи при откриването на новата учебна година кметът Живко Тодоров. Той благодари за успешното сътрудничество и постигнатите високи резултати по време на двата ректорски мандата на проф. Иван Въшин.

старт на новата академична година
Dariknews


Академичното ръководство, гости и студенти присъстваха и на откриването на новата многофункционална спортна зала " Арена Академика". Само през последните две години студентските отбори и индивидуални състезатели са завоювали 16 златни, 14 сребърни и 30 бронзови медала от големи състезания. Отборът на преподавателите пък е на почетното трето място със своите постижения.

нова зала
Dariknews.bg