Искат оставката на зам. кмет на Казанлък
Искат оставката на зам. кмет на Казанлък / netinfo

Дейци на културата от Казанлък, представители на три културни института поискаха оставката на заместник кметът по култура Юлияна Палазова.
Оставката се иска в протестна подписка , в която са се включили служители от Библиотека „Искра”, Музей „Чудомир” и Театър „Любомир Кабакчиев”. В нея зам. кметицата Палазова е определена като " незаинтересована, безучастна и компрометираща община Казанлък".
В протестасе настояваткметът Стефан Дамянов да отмени конкурсите за директори на културните институти, обявени с негова заповед през септември.
В подписката се иска и спешно и да бъде решен проблема със субсидирането на трите културни средища. Близо два месеца тези културни средища не са получавали субсиди, според техни представители.
Протестиращите настояват кметът на Казанлък Стефан Дамянов да спази обещанието си за повишаване на заплатите в сферата на културата от 1-ви януари 2009-та година.
Протестната подписка с исканата оставка е депозирана в канцеларията на кмета и на Общинския съвет.
Общински съветници от НДСВ, съпартийци на Юлияна Палазова заявиха, че протестът с исканата оставка не е изпратен до тяхната група.
Самата Юлияна палазова, която е музикален педагог по образование, е зам. кмет на Казанлък вече втори мандат.
На нейно подчинение са институциите по културата и образованието.
В последните няколко месеца Общинският съвет в града има сериозни забележки към нейната работа.

Исканата оставка на една от двете зам. кметици на Казанлък идва само два месеца след като изненадващо кметът на града Стефан Дамянов освободи друг свой заместник- Иван Кирев. Кирев бе безпартиен, отговаряше за строителството, инфраструктурата, стопанската политика на общината. Мястото му все още е вакантно.