документи папки
документи папки / ThinkStock/Getty Images
Около 100 млн. лева ще е рамката на общинския бюджет на Стара Загора за 2019 година. Основен акцент в него ще бъде инфраструктурата. За 4 януари е насрочено обществено обсъждане на проектобюджета на община Стара Загора за следващата година.Становища и предложения по него могат да се представят в деловодството на общината и на електронния адрес: mayor@starazagora.bg, и  s.deneva@starazagora.bg

От общинска администрация уверяват, че няма да се вдигат местните данъци и такси, ще бъде променен само данъкът за автомобилите заради новото законодателство, като бъдат предложени най-ниските стойности. Решение за това ще вземе Общинският съвет.

През изминалата година местният парламент  е провел 11 редовни заседания, на които са взети 708 важни решения.  В Административния съд са заведени 78 дела срещу решения на Общинския съвет, от които 45 са прекратени.

Председателят на Общинския съвет Таньо Брайков определи работата на местните старейшини като добра, а комуникацията с другите институции-перфектна.