КПП
КПП / БГНЕС
80 лица преминали през контролно-пропускателните пунктове в страната с декларации, в които посочили, че отиват на работа. След проверка обаче се оказало, че те са регистрирани в Бюрата по труда. За над 600 пък е установено, че нямат сключени договори за работа, с посочените от тях фирми или предприятия.

Данните станаха известни след направени проверки на случаен принцип на около 9 000 декларации в цялата страна.

„Полицаите на КПП са там, за да следят и да се опитат да запазят здравето ни живота на хората. Те не са там за подигравка или да се опитваме да ги излъжем.

Моят призив е-не заблуждавайте себе си. Останете си вкъщи“, призова гл. секретар на МВР Ивайло Иванов. Той увери, че няма да бъде издавана нова заповед на здравния министър, с която да се налагат нови ограничения и забрани. Важи старата заповед, но разликата е, че поради почивните дни основанието за отиване на работа ще отпадне.

На входовете и изходите на областните градове и в село Паничерево има изградени 215 контролно-пропускателни пункта. По време на празничните дни там ще има затегнат контрол и повече служители, за да не се допуска безконтролно и неаргументирано пътуване на хора.

Създадена е организация за охраната и на близо 4 000 православни храма в страната. Издадени са указания за безопасно поведение и на свещениците. Униформените ще следят да няма струпване на хора и дали се изпълняват противоепидемичните мерки.

За осигуряване на противопожарните мерки са ангажирани над 540 служители.

Засилен ще бъде и пътният контрол, ще се проверява за скорост и нарушения на водачите по пътищата.