/ община Стара Загора
Регионален исторически музей Стара Загора /РИМ-Стара Загора/ ще се включи в "Европейските дни на наследството" 2021, съобщават от пресцентъра на общината. На 16 септември от 17.30 ч. в конферентна зала на Културен център Стара Загора ще бъде представена книгата "Боруйската Мала Света Гора" с автори проф. Иван Т. Иванов и д-р Мариана Минкова, завеждащ отдел "Нумизматика" към РИМ-Стара Загора. Книгата ще представи проф. Пламен Павлов.

На 17 септември от 10.30 до 14.30 ч. на открито, в Лапидариума на музея, ще се проведе кръгла маса на тема "180 години светско образование в Стара Загора". В същия ден в малката изложбена зала на Регионален исторически музей Стара Загора ще бъде подредена изложбата "Археология по време на пандемия, 2020 - 2021 г".

През уикенда по повод "Европейски дни на наследството" 2021 стойността на билетите за вход в музейните обекти РИМ-Стара Загора, музей "Неолитни жилища", Архитектурен комплекс "Музей на религиите" ще бъдат с намалени цени, казват от пресцентъра на общината.