Емил Христов ГЕРБ: Причините за загубата са много
Емил Христов ГЕРБ: Причините за загубата са много / Dariknews.bg,архив

Независимо от резултата, новият президент трябва да бъде президент на всички българи, трябва да му се даде възможност да работи за страната си.

Така общинският председател на ГЕРБ Емил Христов коментира първите прогнозни резултати от балотажа, които сочат, че новият президент е Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП.

Според Христов, ние не бива да позволяваме на новия ни държавен глава да работи срещу националния интерес, нито в полза на изтока, нито на запада.

Председателят на общинското ръководство на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов смята, че причините за ниския резултат, който събра кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева, се дължат на много причини.

„Рано е още да правим задълбочени коментари, но националното ръководство на ГЕРБ трябва да проведе сериозен и задълбочен разговор с всички нас, хората на партията. Този диалог трябва да се състои дори и след евентуалната оставка на втория кабинет Борисов, защото ние имаме отговорности пред обществото. Необходимо е да си кажем какво сме пропуснали, да направим равносметка и решим какво ни предстои", коментира пред Дарик Христов, минути след първите прогнозни резултати.