/ iStock/Getty Images
19-годишният младеж е в болница в тежко състояние
Млад шофьор без книжка катастрофира в Старозагорско след гонка, съобщиха от полицията.

След гонка в Бургас: Дрогиран шофьор се заби на плажа в опит да избяга

Към 2:00 часа тази сутрин в района на км 180 на АМ „Тракия“ униформени са подали сигнал за спиране на автомобил. Шофьорът не се подчинил, ускорил движението, направил е заблуждаваща маневра, че ще спре и е навлезнал в насрещното движение на магистралата.

За да предотвратят инцидент полицаите включили светлинната сигнализация и са тръгнали след него. Докладвано е в дежурната и са предприети са заградителни действия от друг патрул.

Благодарение на намесата на патрула той е бил принуден да напусне магистралата на първата възможна отбивка. Малко след това автомобилът е осъществил пътнотранспортно произшествие.

Екшън в Ботевград: Полицаи преследваха и стреляха по микробус

Полицейските служители незабавно са оказали първа помощ на водача, извикана е и линейка. Едновременно с това са успели да задържат и спътниците му - четирима души, някои от които непълнолетни, които са се опитали да избягат.

19-годишният шофьор е бил без книжка. Той е настанен в болница в тежко състояние, като пътниците са без наранявания. Справка за колата е показала, че тя е с прекратена регистрация и няма гражданска отговорност.

По случая се води разследване.