Сливен
Сливен / Дарик Сливен
След обилните валежи в неделния ден, на безплатния Горещ телефон, са постъпили  сигнали за запушени отводнителни шахти, за паднали дървета и клони.

Граждани са подали оплакване и за образували се дупки по пътното платно. За наноси с кална маса е съобщено на кръстовището на бул. „Патриарх Евртимий“ и ул. „Братя Жекови“, по ул. „П. Р. Славейков“ около блок №62, както и по пътя между селата Малка Верея и Лясково.

Наводнен е бил паркинг пред голям строителен хипермаркет на бул. „Славянски“. Сигнали са постъпили и за закъсали автомобили в същия район. Контейнери за смет са били пометени от поройния дъжд и бурния вятър.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, както и няколко паркомата. Обезопасени са шахти в града. Съставени са докладна записка и снимков материал за струпване на отпадъци, след почистване на улични шахти, в района на кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и „Ангел Кънчев“.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 11 до 13 май, са отчетени близо 120 сигнала. Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани коли.