Движение “Напред” с препоръки към правителството
Движение “Напред” с препоръки към правителството / Дарик - Стара Загора

13 мерки за стимулиране и развитие на българската икономика ще внесат в парламента представителите на движение “Напред”. Това обяви в Стара Загора депутатът от Български Земеделски Съюз (БЗС) Евгени Жеков.

 

“Необходими са средства между три и четири милиарда лева за подпомагане на българската икономика и поне още 2 милиарда за насърчаване на българското кредитиране” заяви Жеков.

 

Правителството трябва да гарантира на пълния размер на влоговете в чужда валута. Третата група мерки за стимулиране на родната икономика са насочени в подпомагане на работодателите и работниците.

“Считаме, че поне 300 милиона лева трябва да задели правителството за намаляването на социалните осигуровки по равно работодатели и служители”, допълни Жеков.

Всички пари могат да бъдат заделени от резерва на Държавния бюджет.

Друга препоръка към правителството е в края на всеки месец да се изплаща Данък Добавена Стойност на експортните фирми.

 

От движение “Напред” обявиха и инициативата “Дай старт на българското производство” в Старозагорска област. На 6 март от 19 часа в хотел “Верея” са поканени представителите на над 100 местни фирми, както и кметове от региона. “Целта е да поговорим и да се запознаем с проблемите на родните производители”, обясни Евгени Жеков.