Двадесет мартеници-пана изработиха децата от Гълъбово в традиционния конкурс на ЕЙ И ЕС България
Двадесет мартеници-пана изработиха децата от Гълъбово в традиционния конкурс на ЕЙ И ЕС България / ЕЙ И ЕС България

За осма поредна година ЕЙ И ЕС България организира конкурс за изработване на най-оригинална мартеница, за да отбележи един от най-хубавите български празници - Баба Марта. Инициативата е част от програмата за Корпоративна социална отговорност на компанията, насочена от една страна към опазване на българската културна идентичност, и от друга - към поощряване на уменията и таланта на децата в региона.

Ежегодно в конкурса участват деца от трети до шести клас от всички училища на територията на община Гълъбово. Тази година те изработиха общо 20 пана с мартеници. След проведено гласуване, комисията определи победителя в конкурса - 3-и клас от I-во ОУ „Свети Паисий Хилендарски" в гр. Гълъбово, който събра 4 от общо 5 гласа.

Победителят спечели еднодневна екскурзия по избор до един от 100-те национални туристически обекти на България. Всички останали класове получиха поощрителна награда - торта с първомартенска украса.
По традиция ЕЙ И ЕС Гълъбово подарява изработените мартеници на българските държавни институции с пожелания за здраве, късмет и благоденствие.