Драматичният театър в Стара Загора ще помогне на актьора Велко Кънев
Драматичният театър в Стара Загора ще помогне на актьора Велко Кънев / Dariknews

Драматичен театър „Гео Милев"- Стара Загора ще дари средствата от едно представление на постановката „Иван Шишман" за лечението на големия български актьор Велко Кънев. Това обяви временно изпълняващият длъжността директор на театъра Ивелин Керанов.

„Склонен съм да осигуря и място във фоайето за каса, стига някой от Съюза на артистите да призовава посетителите за съвсем дребни дарения, които да постъпват в сметката на Велко Кънев. Това е актьор, дал толкова много радост на толкова много хора, че по един лев да дават всички, на които е дарил радост, си мисля,че ще му е много по -леко", каза още Ивелин Керанов.

За 18 декември е предвидена новата премиера в Драматичния театър.

„От няколко дни репетираме „Свекърва" по Антон Страшимиров с режисьор Ивалин Димитров и с участието на Градския духов оркестър с диригент Тенчо Желев", информира Ивелин Керанов.

С нея ще бъде отбелязана 90-годишнината на Драматичния театър „Гео Милев" в Стара Загора. По думите на Ивелин Керанов постановката е с изключително малък бюджет и няма да натовари финансово театъра.

„Българската класика липсва - не само на театралите , но и на старозагорската публика.Познавайки способностите на режисьора Ивалин Димитров съм убеден,че „Свекърва" ще бъде спектакъл -шампанско. Ще върнем публиката в салоните", обеща Ивелин Керанов.
По повод 90-годишнината на театъра Нино Луканов е подбрал 5000 снимки, които ще бъдат подредени в изложба, представяща историята на театъра от самото му създаване до днес.