Дихателни упражнения за дълголетие ще усвояват старозагорци на Аязмото
Дихателни упражнения за дълголетие ще усвояват старозагорци на Аязмото / Dariknews.bg, архив

Дихателни упражнения за дълголетие и тонус ще събират желаещи, всяка сряда от месец август, на площадката пред Летния театър в парк „Митрополит Методий Кусев" в Стара Загора.

От 8.30 часа, всеки желаещ да се разведри и запаси с енергия ще има възможност да се включи в откритите уроци на спортни специалисти, напълно безплатно. Физическите занимания се провеждат под наблюдение и под звуците на успокояваща музика, разказа за инициативата на Община Стара Загора за летен спорт гл. експерт Асен Асенов.

„Първоначално, уговорката беше да се провеждат всеки петък от август, но тъй като предимно се включват дами със спортен дух от третата възраст, изместихме срещите за сряда, за да им е по-удобно", уточни Асенов.

От началото на най-горещия летен месец, Общината реализира лятна кампания „Спорт за всички". Всяка събота, от 7.00 до 9.00, инструктори по Тае - бо предават открит и безплатен урок, както и комплексни физически занимания, до фитнес площадката на Аязмото.

Община Стара Загора отчита засилен интерес от страна на старозагорци към инициативите за колективни спортни занимания на открито и обмислят вариант да продължат и занапред, при подходящи метеорологични условия.