След трагичния инцидент в Стара Загора, при който 12-годишно момиче се удави в канал в града, се оказва, че това не е първи случай на удавени хора там. Местни жители си спомнят и за други хора, които през годините са ставали жертви на необезопасеното място, съобщава NOVA

Детето се разхождало заедно с приятели в района на инцидента, когато обувката й паднала в канала, който е дълбок 4 метра. При опит да я извади, шестокласничката пада в канала. Инцидентът се случва в извънкласно време.

Директорът на училището, в което детето е учело, разказа, че час след изтичането на последния за деня шести учебен час, неин колега й съобщил трагичната новина.

„Учениците са изключително стресирани. От вчера училищният психолог работи с тях”, каза още педагогът.

Началникът на РУО - Стара Загора Милена Йолдова увери, че се работи по обезопасяване на района с цел избягване на други подобни инциденти.

Водата по канала идва от язовир „Копринка”, минава през два ВЕЦ-а.

Мястото към момента не е обезопасено. Полиция и прокуратура водят следствие и експерименти.

Началникът на РИО - Стара Загора Милена Йолдова увери, че се работи по обезопасяване на района, за да се избегнат други подобни инциденти. Полицията и прокуратурата водят следствие и правят експерименти. Водата по канала идва от язовир „Копринка” и минава през два ВЕЦ-а. 
NOVA